Το πλανητάριο

Το πλανητάριο της Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βρίσκεται    στη Θέρμη.

Εκτός από το κοσμοθέατρο, τα πλανητάρια και τον προσομοιωτή, συναντάμε και το Μουσείο Τεχνολογίας. Εκεί θα γνωρίσουμε τη μαγεία της αρχαίας τέχνης. Μέσα από κατασκευές και μακέτες που δημιουργήθηκαν με βάση γραπτές πηγές από την αρχαιότητα μαθαίνουμε για τις γνώσεις των προγόνων μας σε θέματα τεχνολογίας και τα επιτεύγματά τους. Θα θαυμάσουμε την ανάπτυξη των αρχαίων Ελλήνων σε τομείς όπως ναυπηγικής, μεταφοράς προϊόντων  και πολλών άλλων που δείχνουν ότι η καρδιά του κόσμου χτυπούσε στην Ελλάδα. Οι γνώσεις τους για την αστρολογία και την εξέλιξη των φαινομένων ακόμα και σήμερα αποτελεί άλυτο γρίφο.

Στο εκθετήριο Τεχνολογία Μεταφορών δίνεται η δυνατότητα στους  επισκέπτες να δουν τα αυτοκίνητα που υπήρξαν σταθμοί στην εξέλιξή τους, καθώς και το πρώτο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Στο Τεχνοπάρκο μπορείς να συμμετέχεις και να μάθεις διασκεδάζοντας. Είναι ένας χώρος γεμάτος φαντασία για μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να βρεις  το βάρος σου σε διαφορετικούς  πλανήτες, να δεις το εσωτερικό του ματιού σου, να δημιουργήσεις το δικό σου ανεμοστρόβιλο, να παρουσιάσεις  τον  καιρό, να μεταμορφωθείς σε χάμστερ και να ζήσεις σ΄έναν  κόσμο ψευδαισθήσεων?  Είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει ο καθένας μας!

Σοφία Βουρνάζη