Η εμπειρία του Νόησις

Όταν ξημέρωσε η Τετάρτη ετοιμάσαμε τα πράγματά μας και πήγαμε στο σχολείο. Έιχε φτάσει η μέρα της εκδρομής στο πλανητάριο. Αφού τελείωσε η προσευχή μαζευτήκαμε και πήγαμε να βρούμε τα πούλμαν. Η διαδρομή ήταν μία ώρα περίπου (να πάμε και να ?ρθουμε). Όταν φτάσαμε καθήσαμε για λίγο στο χώρο έξω από τις προβολές, στο διάδρομο δηλαδή και φάγαμε.

Μετά ένας κύριος μας οδήγησε στο μουσείο όπου μας ξενάγησε μια κυρία που δούλευε εκεί. Υπήρχαν διάφορα ξύλινα και παλιά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στις καθημερινές τους εργασίες. Μας εξήγησε σε τι τους χρησίμευε το κάθε ένα.

Δίπλα ακριβώς από το μουσείο υπήρχε ένας άλλος μεγάλος θάλαμος με παλιά αυτοκίνητα,παλιά μοντέλα αυτικινήτων που δεν συναντάμε σήμερα στους δρόμους. Εκεί είδαμε επίσης ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων .

Ύστερα πήγαμε στο μουσείο πειραμάτων στο οποίο περάσαμε πολύ ωραία. Ήταν όλα τέλεια εκεί.Υπήρχαν διάφορα πειράματα που μπορούσες να κάνεις π.χ.να σηκώσεις ένα αυτοκίνητο,να σηκώσεις έναν ανεμοστρόβυλο,να πατήσεις πάνω σε έναν πλανήτη ο οποίος θα σου έδειχνε το βάρος σου ????? και άλλα πολλά.

Όταν βγήκαμε και από εκεί μας οδήγησαν σε μια προβολή όπου παρακολουθήσαμε την ταινία «Εγώ και η γη» Ήταν πολύ ωραία! Τα καθίσματα που καθόμασταν ήταν ξαπλωμένα έτσι ώστε βλέπαμε την ταινία κοιτάζοντας πάνω, σαν να βλέπαμε μια ταινία στον ουρανό. Στρυφογύριζαν οι εικόνες πάνω από τα μάτια μας και ήταν σαν να ταξιδεύαμε μαζί με τον αφηγητή της ταινίας και τις πολύχρωμες εικόνες της.

Τέλος αφού τελείωσε η ταινία μαζευτήκαμε για να ανεβούμε στα πούλμαν και να επιστρέψουμε στο σχολείο όπου από εκεί θα πηγαίναμε σπίτια μας.

Ήταν μια πανέμορφη εκδρομη, μια εκπληκτική νέα εμπειρία, μα το σημαντικότερο ήταν ένα μάθημα που έγινε με διασκέδαση και χαρά! Θα θέλαμε πολύ να  ξαναπάμε ?…….πάρα πολύ!!!!!!!!!

Χριστίνα Κεμανετζίδου