Καλοκαιρινές διακοπές

Αυτό το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν ένα από τα καλύτερά μου! Επισκέφτηκα μαζί με την οικογένειά μου πολλά Η Κέρκυρα θα μου μείνει αξέχαστη!μέρη κάποια από αυτά ήταν το νησί των Φαιάκων και τα πανέμορφα Γιάννενα!

Η διαδρομή ήταν ευχάριστη. Διασχίσαμε πολλά τούνελ κι όταν τα   προσπερνούσαμε αντικρίζαμε τα καταπράσινα βουνά. Μόλις είδα την   Κέρκυρα από το πλοίο κατενθουσιάστηκα κι ανυπομονούσα να φτάσουμε.

Μέναμε σε ένα όμορφο ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα.

Στην Κέρκυρα έχω πάει πολλές φορές και κάθε φορά βλέπω και κάτι διαφορετικό. Διασχίσαμε πλακόστρωτα καντούνια που πετούσαν περιστέρια, απολαύσαμε τις μπάντες με τα παραδοσιακά τους τραγούδια κι  επισπευτήκαμε πολλά αξιοθέατα. Κάποια από αυτά ήταν το Αχίλλειο, το κανόνι, η πλατεία της Σπιανάδας , η Μονή της Παναγιάς των Βλαχερνών, το Φρούριο, το Μον Ρεπό και άλλα πολλά.

Το Μον Ρεπό είναι ένα μεγάλο παλάτι που έχει χτιστεί πριν από πολλούς αιώνες, το οποίο ανήκε σε πολλούς βασιλιάδες. Καθώς διασχίζεις το μονοπάτι με τα δέντρα ακούς τα κελαηδήματα των πουλιών και τον ήχο των τζιτζικιών. Το βλέμμα σου βυθίζεται σ ?αυτόν τον απέραντο και καταπράσινο καταράχτη! Όλα εκεί είναι γαλήνια και πανέμορφα? Το ανάκτορο αποτελείται από δύο ορόφους. Λειτουργεί επίσης και σαν μουσείο. Έχει προσωπικά αντικείμενα ,νομίσματα, μαρμάρινες επιγραφές και άλλα πολλά.

sofia Το Αχίλλειο είναι το παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυς. Το κανόνι είναι ένας όμορφος προορισμός για να πιείς το χυμό σου και να θαυμάσεις το Ποντικονήσι. Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα είναι το ίδιο εκθαμβωτική μα τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας είναι χαρούμενοι, φιλικοί και εύθυμοι. Η Κέρκυρα είναι πανέμορφη!

Στο γυρισμό στενοχωρήθηκα που θα έφευγα αλλά συνάμα και χαρούμενη που πέρασα καλά! Αργότερα πήγαμε στα Γιάννενα. Καθίσαμε να φάμε δίπλα στη λίμνη όπου κολυμπούσαν πάπιες. Εκεί υπάρχει και το νησί του Αλή Πασά. Τα Ιωάννινα είναι μια όμορφη πόλη με πολλά αξιοθέατα, αλλά δεν προλάβαμε να δούμε περισσότερα.

Πέρασα ένα όμορφο καλοκαίρι πήγα σε πολλά ωραία μέρη κι εύχομαι του χρόνου να περάσω ακόμα καλύτερα!!!

Σοφία Βουρνάζη

One thought on “Καλοκαιρινές διακοπές

  1. avatar

    lena aslanidou

    - Edit

    Τέλειο γραπτό! Είναι από τα καλύτερα κείμενα στην τάξη.
    Είναι υπέροχο όπως και άλλα γραπτά 😛 :O 🙁 🙂 !!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.