Τα teratakia πάνε Σουρωτή …

Ξημέρωσε Πέμπτη. Έφτασε η μέρα της εκδρομής!

–    Σουρωτή ? σου ερχόμαστε!

Το λεωφορείο επιτέλους σταμάτησε! Ξεχυνόμαστε στο δρόμο , σαν κοπάδι προβάτων θα έλεγα, και προχωρήσαμε για να φτάσουμε στο εργοστάσιο.
Όταν φτάσαμε ένας κύριος μας ξενάγησε στο εργοστάσιο. Μας εξήγησε πως η Σουρωτή είναι ένα είδος νερού, ούτε αλμυρό, ούτε γλυκό αλλά ξινό. Το παίρνουν μέσα από τη γη. Μας ανέφερε ότι είναι υγιεινό και μας έδειξε πως είναι το μπουκάλι της Σουρωτής πριν το επεξεργαστούν και πως είναι στην τελική του μορφή φουσκωμένο.
Το εργοστάσιο ήταν τεράστιο. Εκεί είδαμε έναν ιμάντα μεταφοράς κιβωτίων και πιο πέρα ήταν ένας άλλος ιμάντας όπου μεταφέρονταν τα μπουκάλια μετά από κάποια διαδρομή. Γέμιζαν και σφραγίζονταν. Οι δύο ιμάντες ενώνονταν και ένα μηχάνημα έπιανε κάθε φορά κι από έξι μπουκάλια και τα τοποθετούσε μέσα σε ένα απ? τα κιβώτια. Συσκευάζονταν και κάποιοι εργάτες τα κολλούσαν με ταινίες.
Κάναμε και μια βόλτα στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, πήραμε τον καθαρό μας αέρα και επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν για την επιστροφή. Μια όμορφη εκδρομή έφτασε στο τέλος της και ελπίζω μια άλλη να ξεκινήσει σύντομα?

… έγραψε η μαθήτρια Σοφία Βουρνάζη

εικόνες και βιντεάκι της εκδρομής μας …

2 Replies to “Τα teratakia πάνε Σουρωτή …”

  1. avatar
    athina kesidou says:

    Πολύ ωραίο κείμενο Σοφία.
    χαρούμενο,αστείο και ότι ακριβώς
    πρέπει για τα τερατάκια..
    χα χα χα!!! 🙂

Comments are closed.