Η παλιά Πολίχνη

Το "Καράισιν" Η Πολίχνη παλιά λεγόταν Καράισιν δηλαδή μαύρος λόφος. Το κέντρο της ήταν γύρω από τον ναό του Αγίου Παντελεήμων και υπήρχαν λίγα σπίτια.

Οι κάτοικοι ασχολούνταν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Τα χωράφια τους έφταναν μέχρι την περιοχή που μένω εγώ, λίγο πιο πάνω απο το στρατόπεδο Καρατάσου, κοντά στην εκκλησία της Θείας Αναλήψεως. Εδώ είχαν τις στάνες τους με τα ζώα τους και καλλιεργούσαν τα χωράφια τους. Τα ζώα τα πότιζαν σε ένα μεγάλο ρέμα που υπήρχε πριν.

Αργότερα η περιοχή έγινε αγνώριστη. Οι στάνες έφυγαν και πήρε τη θέση τους ένα όμορφο αθλητικό κέντρο τα Δ.Α.Κ. με γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου. Τα χωράφια έγιναν οικόπεδα και χτίστηκαν πανέμορφα σπίτια. Οι κολόνες της Δ.Ε.Η. φωτίζουν τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, τα πάρκα, την εκκλησία μας και το γήπεδο του Καρατάσου.

Η περιοχή που μένω εγώ δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη. Υπάρχουν οικόπεδα που δεν έχουν χτιστεί ακόμη και πάρκα που δεν έγιναν, απέναντι από το σπίτι μου. Ελπίζω να γίνουν όμορφα και σύντομα γιατί θέλω η γειτονιά μου να είναι η πιο όμορφη!

Χρήστος Τακματζίδης

2 thoughts on “Η παλιά Πολίχνη

  1. avatar

    lena aslanidou

    - Edit

    Ωραία δουλειά φανταστικό ρε Τάκμα 😛 😛 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.