Η κυρα-Κακή και οι δώδεκα μήνες

kirakaki2014-03 Μια φορά κι έναν καιρό, σ? ένα χωριό ζούσαν δυο γριές. Η μια ήταν καλή και η άλλη κακή. Την καλή την έλεγαν κυρά-Καλή, επειδή έλεγε όμορφα λόγια για όλους και την κακή την έλεγαν κυρά-Κακή επειδή έλεγε άσχημα λόγια. Μια μέρα η κυρα-Κακή πήγε στο βουνό για να μαζέψει κάστανα και να κυνηγήσει. Μπροστά της τότε εμφανίστηκαν οι δώδεκα μήνες και την χαιρέτησαν με χαμόγελα.
kirakaki2014-05-Καλημέρα κυρία!
-Άντε από δω, φύγετε από μπροστά μου, χαθείτε!
-Ευχαριστούμε για τα ευγενικά σας λόγια?αλλά τι σας κάναμε;
kirakaki2014-04-Τι μου κάνατε! Ο Γενάρης με τα χιόνια δεν μπορώ να περπατήσω και να βγω από το σπίτι μου, ο Φλεβάρης με το καρναβάλι και τη φασαρία, ο Μάρτης την μια κάνει ζέστη και την άλλη κρύο, με τρελαίνει! Ο Απρίλης φέρνει το Πάσχα με τα πυροτεχνήματα, τα αβγά, τις φωνές κι τα απαίσια γέλια! Ο Μάης με τα λουλούδια όλο ξύνομαι! Ο Ιούνης και ο Ιούλης με την καυτή τους ζέστη και τις φωνές στη θάλασσα! Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας των διακοπών και όλοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και πάλι θα τους βλέπω κάθε μέρα! Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη όλο δουλειές και κούραση! Το Νοέμβρη παντού λάσπες και το Δεκέμβρη έρχονται τα Χριστούγεννα με τα έξοδα, τα ενοχλητικά κάλαντα και τα γέλια των παιδιών!
kirakaki2014-02Οι μήνες την άκουσαν και θύμωσαν με τα λόγια της. Αποφάσισαν τότε να της δώσουν για δώρο ένα σακί και να φύγουν. Η κυρα-Κακή το πήρε κι επέστρεψε στο σπίτι της, που ήταν φτιαγμένο από σάπια ξύλα, κουρέλια και σκουριασμένες λαμαρίνες. Στη συνέχεια άνοιξε το σακί και πετάχτηκαν από μέσα χιόνια, στολές καρναβαλιών, λουλούδια, στολίδια, λάσπες και πυροτεχνήματα. Ο τόπος γέμισε γύρω της κι εκείνη θυμωμένη άρχισε να φωνάζει σαν τρελή και να χτυπιέται! Αυτή ήταν η τιμωρία της κι έζησαν όλοι καλά και η κυρα-Κακή χειρότερα.
kirakaki2014-01

One Reply to “Η κυρα-Κακή και οι δώδεκα μήνες”

  1. avatar
    3angels says:

    Μπράβο τα παιδιά μας!

Comments are closed.