Η Κοκκινοσκουφίτσα στο νησί

Κάποτε η Κοκκινοσκουφίτσα ξεκίνησε να βρει τη γιαγιά της, που έμενε σε ένα μικρό νησί. Όταν μπήκε στη μικρή της βάρκα, συνάντησε έναν παππού ναύτη. Ο παππούς ναύτης τη ρώτησε πού πάει. Εκείνη του απάντησε ότι πηγαίνει στη γιαγιά της. Ο παππούς ναύτης πρότεινε να τη συνοδέψει.

Όταν έφτασαν στο νησάκι, βγήκαν από τη βάρκα. Το σπιτάκι της γιαγιάς βρισκόταν στην άλλη πλευρά. Ο παππούς ναύτης πρότεινε να πάνε παραλιακά. Καθώς πηγαίνανε εμφανίστηκε μπροστά τους μια πανέμορφη γοργόνα. Η Κοκκινοσκουφίτσα την πλησίασε κι εκείνη της είπε να την πάει να γνωρίσει τον κόσμο της θάλασσας. Η Κοκκινοσκουφίτσα, όλο περιέργεια, ακολούθησε και τότε ξαφνικά η γοργόνα μεταμορφώθηκε. Η άσχημη μάγισσα που ήταν μπροστά της την οδήγησε στο βυθό.
Από μακριά όμως παρακολουθούσε ο θεός της θάλασσας, ο Ποσειδώνας. Αυτός έστειλε έναν λευκό καρχαρία για να σώσει τη μικρή Κοκκινοσκουφίτσα. Ο καρχαρίας πολέμησε με τη μάγισσα και μετά από ώρες τη νίκησε και ελευθέρωσε την Κοκκινοσκουφίτσα. Εκείνη επέστρεψε στην παραλία και διηγήθηκε στον παππού ναύτη την περιπέτειά της. Μαζί συνέχισαν το δρόμο μέχρι που έφτασαν στο σπιτάκι της γιαγιάς. Χτύπησαν την πόρτα, αλλά κανείς δεν τους άνοιξε. Έψαξαν τριγύρω, αλλά δεν τη βρήκαν. Η γιαγιά είχε πάει στην παραλία και έκανε σέρφινγκ με τη φίλη της τη Στέλλα.
Έπειτα επέστρεψαν μαζί στο σπίτι και παρέα με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον παππού ναύτη πήγαν να διασκεδάσουν στον κινηματογράφο. Είδαν την ταινία «Η Κοχυλούπολη» τρώγοντας ποπ κορν  και πίνοντας σόδα.