Τα ζώα μας και τα φυτά μας … Β’ τάξη 2012/13

Το τσιντσιλά είναι φυτοφάγο ζώο. Μοιάζει με ποντίκι, με κουνέλι και καγκουρό. Ζει στην Αίγυπτο. Είναι ένα έξυπνο ζώο που για να κάνει μπάνιο κυλιέται στο χώμα και κάνει κωλοτούμπες. Παίρνει μια χούφτα με το χέρι του και τη ρίχνει στο κεφάλι. Όταν τρώει παίρνει το φαΐ στα χέρια του και το τρώει. Όταν ζεσταίνεται κοκκινίζουν τα αφτιά του. Αν γίνουν όμως μοβ μπορεί να πεθάνει.

Ανδριάνα
Στο ζωολογικό κήπο έχει πάρα πολλά ζώα. Εκεί υπάρχουν σαρκοφάγα και φυτοφάγα. Κάποια σαρκοφάγα είναι ο λύκος, το λιοντάρι, η αλεπού και άλλα πολλά. Τα φυτοφάγα είναι η μαϊμού, ο ελέφαντας, το ελάφι και άλλα. Υπάρχουν όμως και τα παμφάγα όπως η αρκούδα. Στο ζωολογικό κήπο υπάρχουν πολλά είδη ζώων. Κάποια ζώα έχουν εντυπωσιακά χαρίσματα σαν τον σκίουρο που χρησιμοποιεί το σώμα του σαν αλεξίπτωτο και τον αετό που έχει καλή όραση για να βλέπει τη  τροφή του από ψηλά. Βέβαια υπάρχουν και πολλά άγνωστα είδη.

Ελένη

Στο ζωολογικό κήπο που κάναμε με την τάξη μας τα πιο πολλά ήταν φίδια γιατί τα έκαναν όλα τα αγόρια. Τα κορίτσια έκαναν γουρούνια, αρκούδες και δέντρα. Πιο ωραία με την πλαστελίνη δούλεψε η Ελένη. Εγώ έφτιαξα ένα γουρουνάκι με στρόγγυλη στριφογυριστή ουρά με μαύρα μάτια και κόκκινα χείλη. Μου άρεσε πολύ ο ζωολογικός κήπος γιατί ήταν σαν αληθινός.

Αγάπη

Όταν φτιάξαμε το ζωολογικό κήπο μου άρεσαν όλα τα ζώα. Μου άρεσε το κουνελάκι που έτρωγε καρότα, μου άρεσε το τσιντσιλά, το τιγράκι, η καμηλοπάρδαλη, τα φίδια, οι πάπιες, τα δέντρα, η γέφυρα, η λιμνούλα, η πόρτα, τα δρομάκια από φασόλια.

Σταύρος

Εγώ και οι φίλοι μου κάναμε το ζωολογικό κήπο που βλέπετε. Βάλαμε φίδια, κουνέλια, λιοντάρια, γουρούνια, δέντρα, φρούτα? Τα φτιάξαμε πολύ πολύ όμορφα. Μερικά ζώα είναι άγρια κι μερικά δεν είναι άγρια. Όλα όμως είναι χαρούμενα και γελαστά.

Σοφία

Όταν αρχίσαμε να φτιάχνουμε το ζωολογικό κήπο ο φράχτης έγινε με ξυλάκια, τα σιδερένια κλουβιά με οδοντογλυφίδες, τα ζώα με πλαστελίνες. Τα ζώα τα βάλαμε σε τάξη. Τα άγρια με τα άγρια, τα φυτοφάγα με τα φυτοφάγα, τα ήμερα με τα ήμερα. Κάποια από αυτά είναι πλαστικά. Ο ζωολογικός κήπος έχει πολλά χρώματα.

Μανόλης

Εγώ κάποτε πήγα στο ζωολογικό κήπο και είδα την ταμπέλα του και έναν χάρτη. Είδα κάτι πουλιά, μια γέφυρα που περνούσα από πάνω της, είδα πάπιες κι κάτι σκάλες. Σε ένα ξύλινο σπιτάκι μπήκα μέσα και είδα φίδια, σάβρες, βατράχους. Είδα ένα κλουβί με αρκούδες, ένα κλουβί με λύκους κι ένα κλουβί με μια αλεπού. Αργότερα φύγαμε.

Παναγιώτης

Το ζωολογικό κήπο τον φτιάξαμε εμείς τα παιδιά της Β? τάξης μαζί με τη δασκάλα μας. Του βάλαμε πράσινο χαρτί, για χορτάρι, και γύρω-γύρω ξυλάκια για φράχτη. Βάλαμε φασόλια για μονοπάτια κι ένα κόκκινο παγκάκι. Τα κλουβιά των ζώων τα φτιάξαμε με οδοντογλυφίδες. Κάναμε πολλά δέντρα και μια λίμνη με φασόλια για βραχάκια τριγύρω. Τα ζώα μας είναι γορίλας, ελέφαντας, καμηλοπάρδαλη, ρινόκερος, γουρούνι, αγελάδα, λαγός, μαϊμού, κατσίκι, φίδια, πάπια, παπαγάλος, κύκνοι. Κάποια ζώα είναι από πλαστικό κι κάποια τα φτιάξαμε μόνοι μας με πλαστελίνη. Εγώ έφτιαξα μια πάπια κι ένα σαλιγκάρι. Ακόμη έκανα καρότα και μπανάνες για τροφή.

Μάριος

Ο ζωολογικός κήπος που φτιάξαμε έχει πάρα πολλά ζώα. Του βάλαμε φελιζόλ και ξυλάκια κι μια πόρτα . Φτιάξαμε κλουβιά από οδοντογλυφίδες, κάναμε ζώα από πλαστελίνη, κάναμε και δέντρα. Βάλαμε πλαστικά αντικείμενα. Φτιάξαμε φαγητό για τα ζώα και μια λίμνη.

Αλεξάνδρα

Στο ζωολογικό κήπο έχει μαϊμού, τίγρη, καμηλοπάρδαλη, κουνέλι, φίδια, σαλιγκάρια και τα λοιπά. Είναι μεγάλος, πράσινος και τον φτιάξαμε με φελιζόλ. Έχουμε πολλά δέντρα, πολλά κλουβιά και πολλά ζώα. Έχουμε ανθρώπους. Έχουμε μια λίμνη με πάπιες και μια γέφυρα κάτω από την οποία περνούν οι πάπιες.

Σάββας

Στο ζωολογικό κήπο έχει μαϊμούδες, πάπιες, φίδια, ζέβρες, σκυλιά, χήνες, λύκους. Είναι πολύ ωραίος και τον φτιάξαμε όλοι μαζί με φελιζόλ, ξυλάκια, πλαστελίνη και παιχνίδια.

Έφη

Όταν αρχίσαμε να φτιάχνουμε τον ζωολογικό κήπο πρώτα αρχίσαμε να κολλάμε τα φασόλια, μετά από λίγο καιρό φτιάξαμε τα κλουβιά και τα ζώα με πλαστελίνη. Κάναμε φίδια, πάπιες, αρκούδες, τσιντσιλά, σκύλο, σαλιγκάρια και παπαγάλο. Τα φίδια ήταν το ένα πάνω στο άλλο.

Αντώνης


2 Replies to “Τα ζώα μας και τα φυτά μας … Β’ τάξη 2012/13”

  1. avatar
    Τατιάνα Τζιλίνη says:

    Μπράβο στην Κυρία Τασούλα και Μπραβο στα παιδια !Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα !!

Comments are closed.