Συμμέτοχή του σχολείου μας στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Ε’ τάξης συμμετείχαν στο ετήσιο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν στο κοινό την ρομποτική κατασκευή που ετοίμασαν στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ υπό την καθοδήγηση της κ. Στρίκου Μαρίας και απέσπασαν ένθερμα σχόλια από τα μέλη του Προεδρείου.

Πρόκειται για μια κατασκευή η οποία θα ποτίζει το φυτό αφού ανιχνευθεί η υγρασία στο χώμα και διαπιστωθεί ότι χρειάζεται πότισμα. Εάν το χώμα είναι στεγνό και δεν υπάρχει υγρασία το ρόμπο – ποτιστήρι περιστρέφεται και ρίχνει το νερό μέσα στο γλαστράκι ενώ εάν το χώμα είναι υγρό και έχει υγρασία το ρόμπο – ποτιστήρι παραμένει στη θέση του. Επιπλέον, όταν υπάρχει υγρασία προτείνουμε να ακούγεται μια χαλαρωτική μουσική που βοηθάει το φυτό μας να μεγαλώσει ενώ όταν δεν υπάρχει υγρασία ακούγεται ένας ήχος υπενθύμισης (alert) που ενημερώνει ότι το φυτό χρειάζεται πότισμα.

Οι μαθητές/τριες μέσα από αυτή τη διαδικασία προβληματιστήκαν, αναπτύξαν κριτική σκέψη και κοινωνικές δεξιότητες, ενώ για να λειτουργήσουν μέσα στο πλαίσιο της ομάδας και να οδηγηθούν σε αποτέλεσμα έπρεπε να αναπτύξουν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Επίσης, χρειάστηκε να δείξουν μεγάλη πειθαρχία για να μπορέσει να προχωρήσει η εργασία, καθώς ο χρόνος ήταν περιορισμένος και υπήρξαν αστάθμητοι παράγοντες που τον περιόρισαν ακόμη περισσότερο.

Κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου οι μαθητές έδωσαν συνέντευξη στο webradio του συνεδρίου.

Την παρουσίαση των μαθητών/τριών μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο (αφετηρία παρουσίασης στο σημείο: 3 ώρες και 11 λεπτά).

https://www.youtube.com/watch?v=qaqr1Aq9YLA