Η λίμνη των κύκνων και το μαγικό στέμμα – Παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πανέμορφη διαμαντένια λίμνη. Τον ίδιο καιρό ζούσε σ’ ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στη λίμνη ένα κοριτσάκι 5 χρονών που το έλεγαν Αλεξάνδρα. Η Αλεξάνδρα είχε μια φίλη την Ελεονόρα. Η Ελεονόρα ήταν 9 χρονών και ήταν μεγαλύτερη. Οι δυο φίλες έκαναν τα πάντα μαζί. Μια μέρα μια κακιά μάγισσα, η Ουρανία, που δεν μπορούσε να βλέπει τη χαρά και την αγάπη γύρω της, τις μεταμόρφωσε σε κύκνους. Η φιλία τους όμως συνεχίστηκε και τότε ή μάγισσα θύμωσε πάρα πάρα πολύ και ορκίστηκε να τις χωρίσει.

Όταν οι κύκνοι το κατάλαβαν έλεγαν μεταξύ τους: «Τι θα κάνουμε; Πρέπει να σκεφτούμε γρήγορα κάτι!» Η μάγισσα όμως έριξε προς το μέρος τους έναν κεραυνό. «Αλεξάνδρα, φύγε από δω!» πρόλαβε και φώναξε η Ελεονόρα. «Ευχαριστώ! Αν δεν ήσουν εσύ δε θα υπήρχα τώρα!» είπε τρομαγμένη η Αλεξάνδρα.» «Χμμμμμ!!!!!!!!!!!!

Ξέφυγαν αυτή τη φορά, αλλά γελάει καλά, όποιος γελάει τελευταίος!» Είπε οργισμένη η Ουρανία. Στο μεταξύ όμως η Ελεονόρα βρήκε τη λύση για να ξαναγίνουν κορίτσια και να νικήσουν τη μάγισσα. «Βαθιά στη λίμνη υπάρχει ένα μαγικό στέμμα. Αυτό θα μας βοηθήσει!» Οι δυο κύκνοι συμφώνησαν και ξεκίνησαν για τη διαμαντένια λίμνη. Όταν έφτασαν, βρήκαν ένα αίνιγμα χαραγμένο πάνω σε μια πέτρα: «Τα 7 πετράδια θα ανοίξουν, αν το στέμμα αναζητάς.» Τα δυο κορίτσια μπήκαν σε σκέψεις. Μετά από λίγη ώρα η Ελεονόρα φώναξε: «Το βρήκα! Εκεί κάτω υπάρχουν 7 στοιχεία για την τοποθεσία του στέμματος…» Μετά από ώρες ψάχνοντας η Ελεονόρα κουράστηκε: «Έχουμε βρει τα 6 στοιχεία, σταματάμε και αύριο συνεχίζουμε για το έβδομο!» «Για μισό λεπτό, έχουμε ήδη το έβδομο! Είναι η φιλία μας!» Τότε μια λάμψη τις τύφλωσε. Εφτά πέτρες έφυγαν από τη θέση τους και το στέμμα που έψαχναν εμφανίστηκε μπροστά τους. Είχαν πει τη μαγική λέξη. Το πήραν στα χέρια τους και ξανάγιναν κορίτσια. Κι έζησαν αυτές καλά κι εμείς καλύτερα!

Ηλέκτρα – Β τάξη