Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2017

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου,

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.
Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
Στην 4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ?ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συναγωνίστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες των αντίστοιχων τάξεων του 12ου δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά πήραν μέρος σε διάφορες σκυταλοδρομίες.